Lexi & Magazine

Életmód / Teszteltük

Erzsébetligeti uszodában járva

Van egy strand, amely a 45-ös és 276-os busszal az Örs vezér tér felől vagy 46-os busszal Rákoskeresztúrról és Újpalotáról közelíthető meg. Az Újszász utcánál leszállva találjuk meg az Erzsébetligeti uszodát és egyben strandot. Maga az egész létesítmény rendkívül impozáns. Rendkívül széleskörű szolgáltatásokat nyújt az odaérkezőknek. Található benne úszóiskola kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Különböző táboroknak ad helyet, valamint jóga és fitness stúdió is van, amely a sport szerelmeseinek további lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. A szépülni vágyók is megtalálhatják számításukat: fodrászat, kozmetika és manikűr várja őket. És persze ott a strand, amely pár éve épült a létesítményhez.

Rengeteg strandon voltam azelőtt, de ezt a helyet nagyon hamar megszerettem, és azóta csak ide járok, mert barátságos, szép és tiszta. A belépőt illetően hasonló árak vannak, mint egy belvárosi strandon, de olcsóbban lehet bérelni napágyat, napernyőt, amelynek a helye ki van alakítva a területen. A belépőben benne van a beltéri uszoda használati díja, így aki a napozás mellett úszásra is vágyik, bármikor hódolhat e sportnak.

A strand területén van ücsörgő medence, amelynek a vize nagyon meleg, hasonló a termálfürdő vizének hőmérsékletéhez. Illetve van egy nagyobb medence, amely kisebb gyermekek és babák számára elkülönített részt tartalmaz, így ők is élvezhetik az ott töltött időt. A másik rész pedig élménymedence jellegű, hiszen különböző időközönként más-más funkciókkal szórakoztatja a vendégeket.

Ha homokfocizni vagy röplabdázi szeretnénk, arra is van lehetőség. A piciknek kis játszótér is ki van alakítva. A kinti és benti részen is találunk büfét, amelyek szerintem elfogadható áron kínálják az italokat, ételeket.

A strand nem csak szerintem családbarát: rengeteg kisgyermekes látogató érkezik nap mint nap. Így elsősorban nekik ajánlom e helyet, de aki csak a párjával szeretne itt kikapcsolódni, az sem fog csalódni.

További információk: http://www.uszodak16.hu/index.php

 

 

 

Címkék:      

Hozzászólások