Lexi & Magazine

Életmód / Teszteltük

Itt még Tarzan is jóllakhat

A bejárat után jobbra indulva Budapest egyik legnagyobb sörkínálatával kecsegtető bárját találjuk, itt többek közt a rózsaszín elefántos Delirium sörcsaládból is kóstolhatsz.

Amennyiben a lépcsőt követően balra vesszük az irányt, igazi étteremkomplexum tárul elénk, 4 egymástól eltérő, különleges teremből választhatunk helyszínt ínycsiklandó lakmározásunk idejére: élvezhetjük a Szahara homokját, a kalózhajó fedélzetét, az óceán mélységét vagy akár a dzsungel örökzöldjét is. Az étlapon stílusosan a 4 profilnak megfelelően csoportosítva találjuk a szellemes fantázianév mögé bújtatott eledelek listáját. Itt mindenki megtalálja a vágyott étket: a hétköznapi – de mennyeien elkészített – ételektől egészen a legínyencebb ritkaságokig minden megtalálható; felkínálja magát többek közt a Beduinok kedvence, a Hápogó tátogó és a Szelíd patás titka is.


A legutóbbi alkalommal választásom a tenger gyümölcseiből készült óriástálra esett. A „Kék mélység” az étlapon elhelyezett fotón ellenállhatatlanul fest, ezt pedig élőben sikerült túlszárnyalni: ezen a helyen a sztereotípiát – miszerint a fotók sokkal gusztusosabbak és „ennivalóbbak” a tálalt végeredménynél – elfeledhetjük. A vadregényes herkentyűtál mélytengeriek díszes sorát vonultatja fel tányérunkon: más és más eljárással elkészített kagyló, lazac, tigrisrák, vajhal és tintahal is felsorakoznak a salátaágyas bőségtálon. A zöldköret ropogós és zamatos, míg a húsok ugyanolyan pikánsak, ízletesek és nem utolsó sorban laktatók, mintha az Adriai-tenger partjának egy éttermében készítették volna el. Annak ellenére, hogy a rendelt étel alapanyagai nem a szomszéd tóból származnak, nem spórolnak a hozzávalókkal; más itthoni éttermekben gyakran tapasztalni, hogy a hasonló, tenger gyümölcseiből készült étel aztán kis adagban kerül az asztalra. A Dzsungelben ezzel sincs semmilyen probléma, vacsorám elcsomagolt részéből igazán ízletes ebéd jutott másnapra is. Az ár-érték arányról az utóbbi gondolatsor árulkodik.

A főételek mellett igazán gazdag választék tárul elénk mind az itallap, mind pedig előételek, levesek és desszertek tekintetében is, amennyiben bírjuk szusszal bendőnk kényeztetését.
A vendéglátás és kiszolgálás barátságos és készséges, nem mellesleg gyors, így nem kell órákon át elviselnünk ízlelőbimbóink sóvárgását és vágyódását.

Az étterem kívül-belül kuriózum, tehát minden korgó gyomrú kalandornak ajánlom: irány a magyar Dzsungel Budapest belvárosában!A képek forrása: A Dzusngel Étterem facebook oldala

Címkék:      

Hozzászólások