Lexi & Magazine

Életmód / Teszteltük

Csicsörke, a lekvárfellegvár

A Csicsörke név egy kis családi vállalkozást takar, melyet 3 évvel ezelőtt alapítottak. Először csak hobbinak indult az egész a cukrász végzettségű családfő, Kovács Gyula számára. „Eszébe jutottak különféle ízvariációk, amiket elkészített, majd a barátokkal, ismerősökkel meg is kóstoltatott."  – mondja a feleség, Gáspár Andrea. „Többször kérdezték, nem gondoltunk-e arra, hogy nagyobb mennyiségben csináljunk és áruljuk."  Ekkor alakult Tokaj környékén a Hegyalja-Piac, ahol a helyi kistermelők árulhatják házilag készített termékeiket. Itt mutatkoztak be először, és örömmel tapasztalták, hogy van igény a különleges lekvárokra és szörpökre, hiszen nagy sikert arattak a vásárlók körében.

A hétköznapi ízek mellett (eper, meggy, málna, feketeszeder, feketeribizli, narancs, áfonya, birsalma, kajszibarack) megtalálhatóak a terjedelmes skálán az extrém ízvilágúak is, mint például a bodzavirágos, vodkás, chilis, csokoládés, vörösboros vagy éppen a mentás. A gyümölcsszörpökön kívül pedig árulnak még levendula-, rózsa-, menta-, citromfű- és bodzavirágsziruppal készült főzeteket. A tartósítószer- és adalékanyag-mentes paletta folyamatosan változik, ahogy születnek az új ötletek, ráadásul bátran fogyaszthatják cukorbetegek és a paleo étkezést előnyben részesítők is, mivel egyaránt készítenek fehér cukorral, gyümölcscukorral, xilittel és teljesen natúran is termékeket.

A finomságokat formás kis üvegekben lehet megvásárolni, aminek a címkéjének tervezésénél a család 2 gyerkőcét, Esztert és Pannát is bevonták a szülők. Az ő rajzuk alapján született meg a cég neve és logója is. „A 2 lányunk nagyon szeret rajzolni, és az ő rajzaik közül esett a választás egy kismadárra, ami roppantul hasonlított a mifelénk honos, költöző énekes csicsörkére. Mivel az egész családnak tetszett az ötlet, így lettünk Csicsörke Lekvár."  – meséli Andrea.

Termékeikkel rendszeres résztvevői a Hegyalja-Piacnak havonta egyszer. Ezenkívül alkalmanként kézműves piacokra is ellátogatnak. Bodrogkeresztúrban, Tokajban borászatoknál lehet találkozni a lekvárjaikkal, szörpjeikkel. Valamint vendégházakban, szállodában, delikátesz üzletekben, paleo boltokban is fellelhetőek, sőt a telefonos megrendeléseket el is postázzák. „Ezenkívül elkészült webáruházunk is, ami még kisebb igazításra szorul, de már tudjuk fogadni a beérkező rendeléseket." – mondja Andi. Budapesten sajnos egyelőre sehol nem találkozhatunk a Csicsörke lekvárral, de tervbe van véve, hogy legalább 1-2 hely legyen a fővárosban is, ahol a vásárlók ráakadhatnak a termékekre.

A család jövőbeli terveibe is beavatott minket: „Még csupán Magyarországban gondolkodunk, bár szállítunk Hollandiába egy kis üzletbe, sőt Szlovákiából is megkerestek már minket. Valamint szeretnénk mi is fejleszteni a vállalkozást pályázatok által, mivel önerőből ez sajnos egyenlőre szinte lehetetlen."

Elérhetőségek:  www.csicsorke.hu

                        Facebook: Csicsörke Lekvár

                        Telefon: 06-20/667-2686, 06-30/275-1041

Címkék:          

Hozzászólások