Lexi & Magazine

Világ / Portré

Lesley Hornby, a divatikon

Twiggy modell pályafutása 1966-ban kezdődött, az ekkor 16 éves tinilánynak Nigel Davies ajánlott modellszerződést. Az épphogy csak több mint 40 kilós lány különleges külseje túl megosztó és szokatlan volt az akkori publikum számára, így a szakmabeliek nem jósoltak neki nagy jövőt. Tévedtek.

Kisfiús testalkat, szemet szúró soványság, tágra nyílt szempár, égig érő szempillák, kifejező, durcás tekintet, millió szeplő és rövidre vágott frizura – ezek jellemezték a lányt, akinek egy év alatt sikerült külsejével meghódítania a világot. Küllemével forradalmasította a divatot, és megleckéztette a közízlést. A megszokott nőideált, a teltebb idomokat és babaarcokat felváltotta Twiggy megjelenése, ami ha jobban belegondolunk, a mai napig mérvadó a kifutókon, a divat világában.

Az óriási hírnév, siker, fény és csillogás után, 1970-ben a lány visszavonult a kifutóról, ám karrierje csak ezen a területen ért véget. A világhírű modell saját akaratából egy ajtót bezárt maga mögött, a világ pedig kitárt előtte egy másikat: elkezdődött az akkor még mindig szemtelenül fiatal nő filmes pályafutása, melyben szintén tehetségesnek bizonyult. Ezt mutatja többek közt 2 Golden Globe-díj is. Később énekesnőként is bemutatkozott, szóló- és kislemezeket, jónéhány koncertet tudhat maga mögött a ma 64 éves Twiggy.
Története, az eddig leírt sikersztori a mai napig nem ért véget. Twiggy Lawson anyaként és feleségként is aktív maradt a közszereplést illetően: néhány éve könyvet adott ki életéről, melyben főként a képek mesélnek; zsűritagként szerepelt az America’s Next Top Model című tévéműsorban; különböző divatcégek kampányaiban is gyakran feltűnik; jelenleg pedig divattervezéssel foglalkozik. Legújabb kollekcióját az interneten is nyomon követhetjük a Marks and Spencer divatcég oldalán.  

A híresség hivatalos honlapján sokszínű élete minden állomásának részletesen utánanézhetünk: beleértve korai és jelenlegi sikereit is. 

 

A képek forrása: www.last.fm, www.hdwallpaperspot.com, www.mirror.co.uk, www.digitalspy.com

Címkék:                    

Hozzászólások