Lexi & Magazine

Világ / Társadalom

Újra dolgoznék, vajon visszavárnak?

Magyarországon ma nem tudunk olyan hatékony intézkedésekről, amelyek az édesanyák újbóli munkába állását elősegítenék. Számos törvény rendelkezik a munkavállaló és a munkáltató kapcsolatáról, jogairól vagy épp kötelességeiről. Ám úgy tűnik, hogy a gyakorlatban sokszor megtalálja a munkaadó azokat a kiskapukat, amelyek megakadályozzák, hogy a gyed vagy gyes lejárta után visszamehessenek az anyák dolgozni.

Az elmúlt két évben rengeteg módosítás volt A munka törvénykönyvében a kismamák védelmével kapcsolatban, de a legszembetűnőbb változás az, hogy egyre kevesebb intézkedés, szabály erősíti jogaikat, amikor újból munkába kívánnak állni. Vannak szerencsések, akik már a várandóságuk bejelentése után tudják, hogy állásuk megvárja őket, de sajnos nagyobb százalékban fordulnak elő olyanok, akik a családi támogatások lejárta előtt sem biztosak, hogy lesz-e hova visszamenniük dolgozni, hiszen a legtöbb munkáltató az utolsó pillanatban közli velük, hogy nem kellenek. A bizonytalanságnál pedig rosszabb nincsen.

A jelenlegi szabályozás kimondja, hogy a munkáltató a munkaviszonyt nem szüntetheti meg a várandósság ideje alatt - amennyiben a munkavállaló tájékoztatta a munkáltatót legkésőbb a felmondás közlését megelőzően -, valamint nem küldheti el őt a szülési szabadság és a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság időtartama alatt.

A fizetés nélküli szabadság addig jár, amíg gyermeke be nem töltötte 3. életévét (a gyermek gondozása céljából), ezt pedig a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni. Ezenfelül a gyermek 10. életévének betöltéséig a gyermekgondozási segély folyósításának tartama alatt is kérhető fizetés nélküli szabadság, ami azt jelenti, hogy a fizetés nélküli szabadság ideje alatt sem mondható fel a munkaviszony.

Előfordul, hogy az édesanya nem veszi igénybe a fizetés nélküli szabadságot, vagy annak ideje már lejárt, bizonyos esetekben felmondhatnak neki. A munkáltató a munkavállaló munkaviszonyát már az újbóli munkába állás első napján, illetve ha a munkavállaló a fizetés nélküli szabadságot nem vette igénybe, akkor a szülési szabadság letelte után felmondással bármikor megszüntetheti, amennyiben a munkavállaló képessége indokolja azt, vagy a munkáltató működésével összefüggő okból szükséges. További feltétel, hogy a munkáltatónál nincsen olyan betöltetlen munkakör, ami a munkavállaló képességének, végzettségének, gyakorlatának megfelelő lenne, avagy az ilyen ajánlatot elutasítja. A legtöbb esetben a munkáltató - mikor az édesanya jelezte neki, hogy vissza kíván térni-, már keresi a lehetőségeket, hogyan szabaduljon meg tőle. Ilyenkor olyan állásokat ajánlanak fel, ami a terhesség előtti munkakörétől jelentősen eltér, vagy pedig a cég egy másik központjába irányítják át, ami viszont jelentős hátrányokat okoz a család életében. Az új feltételek pedig az édesanyáknak nem megfelelőek, így nem csoda, hogy sok esetben nem vállalják azokat.

Ezek az intézkedések csak egy szeletét adják azoknak a jogszabályi változásoknak, amelyek jelenleg hatályosak. Ráadásul augusztus 1-jétől újabb módosítási hullám éri el A munka törvénykönyvét, ami jelentősen befolyásolja a várandós kismamák és a már gyakorló édesanyák életét. Érdemes e változtatásokat figyelemmel kísérni, tájékozódni. Sajnos a legtöbb esetben a nők nincsenek tisztában jogaikkal, ezért szükséges lenne őket időben felvilágosítani.

Léteznek olyan blogok, fórumok, illetve szervezetek, amelyek kifejezetten a kismamák védelmében jöttek létre. Ilyen például a Jól-Lét Közalapítvány -http://jol-let.com/ -, amely a legelső hazai anyabarát munkaközvetítő és tanácsadó műhely. Itt rengeteg segítséget kaphatnak az édesanyák az őket érintő kérdésekben, amelyek főleg a munkavállalással kapcsolatosak. Számos pályázat, projekt, képzés áll rendelkezésükre, amelyek arra hivatottak, hogy segítsék őket, illetve azon munkahelyeket, amelyeknél a visszafoglalkoztatás nem probléma, és ahol valóban örülnek annak, ha a korábban már jól teljesítő munkatársuk a gyermekvállalást követően is náluk folytatja pályafutását, vagy pedig nyitottak a kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatására.

Sajnos ma Magyarországon hiába a sok családi támogatás, gyermekvállalást ösztönző intézkedés, ha ezzel párhuzamosan nem hoznak olyan szabályokat, amelyek biztosítanák a munkaerőpiacon a várandós nők és kisgyermekes anyukák jogait, illetve védelmét. A legfontosabb pedig az lenne, hogy minden nő biztonságban érezze magát, és tudja, hogy gyermeket vállalni előny és boldogság, nem pedig hátrány és kilátástalanság.

Mi a helyzet más országokban?  Hamarosan kiderül…..

Forrás:www.das.hu

A kép forrása: www.mytimeasmom.com

 

Címkék:      

Hozzászólások