Lexi & Magazine

Világ / Társadalom

A Vidámpark lelke tovább élhet

A Vidámpark szeptember 30-ai bezárása után megkezdődnek az átalakítási munkálatok. Ennek fényében a területet az állatkerthez fogják majd csatolni. Akár már tavasszal kinyithatja kapuit az új hely, persze csak akkor, ha minden jól sül el. A műemlék jellegű játékokat pedig nagy örömünkre megtartják. Ami pedig a nagyszabású terveket illeti, annak a gyerekek fognak a legjobban örülni. Ugyanis 2017-re egy nagyszabású élményparkot kívánnak kialakítani, mely a Pannon park nevet kapja majd.

A tervek szerint az új területen állatok és játékok lesznek majd, a kicsik örömére. Főként a műemléknek számító játékok maradnak meg, mint például: a hullámvasút, a mesecsónak, a barlangvasút és a régi körhinta. Ezeket pedig tovább színesítik céllövöldével és ugrálóvárral, de megmarad a dzsungelvasút is. A régi szolgálati lakásból kialakított elvarázsolt kastélyt áthelyezik, és mesekastélyként működik tovább.

 

(A kép csak illusztárció)

Nem megerősített információk szerint az állatkert új része az első években továbbra is a rendes állatkerti belépővel lesz látogatható, viszont a játékokra külön belépőt kell majd váltani, hiszen ezeknek a fenntartása nagyobb összeget fog igényelni.

A 2017-es hosszú távú tervek közé tartozik a Pannon park rész kialakítása, amelyben helyet kap a mesepark, illetve ide kerül majd át az állatsimogató, valamint itt mutatják be a honfoglalás kori és ősmagyar állatvilágot is.

A park témája az ősvilág bemutatása lesz, vagyis a Kárpát-medence miocén kori élővilágát egy olyan zárt térben ismertetik meg a látogatókkal, ahol szubtrópusi éghajlatot alakítanak ki – krokodilokkal, elefántokkal, vízilovakkal is találkozhatunk majd itt.

Persze mindez csak tervezet. Anyagi és jogi dolgokat kell letisztázni, hogy mindez megvalósuljon. Bízzunk benne, hogy 2017-re ez sikerül, hiszen a gyermekes családoknak remek kikapcsolódást nyújtana a Pannon park létrejötte.

 

 

Képek forrása: travel.gather.com; www.funzine.hu

Címkék:    

Hozzászólások