Lexi & Magazine

Világ / Társadalom

Startol Magyarország legnagyobb online üzleti eseménye – II. Országos Vállalkozásfejlesztési Online Konferencia (2014. július 9.)

A céges képzésekkel és konferenciákkal szembeni egyik legnagyobb visszatartó erő az utazás, az arra fordított idő, pénz és a túlzott időbeli kötöttség. Az Országos Vállalkozásfejlesztési Konferencia ötletét az ihlette, hogy a magyar vállalkozóknak látniuk kell olyan példákat, amik bebizonyítják, hogy a tanulás lehet egyszerre kényelmes, interaktív és digitálizált. Ehhez pedig a technikai háttér mellett olyan nevekre is szükség volt, akiket a kisvállalkozók már megismerhettek korábbi konferenciákon.

„Olyasmit igyekszünk létrehozni, amilyenre korábban nem volt példa Magyarországon.” – meséli Tonk Emil, az online konferencia egyik főszervezője. A rendhagyó online eseményt 2 nagyobb kutatás előzte meg, így a végleges tematika 6 000 vállalkozó és cégvezető válaszai alapján állt össze. Ez vezetett ahhoz a koncepcióhoz, hogy tematizált előadások helyett egy mindent átfogó program született, ahol egy vállalkozás valamennyi területére kapnak tanácsokat és ötleteket a résztvevők. Így lehetséges, hogy a konferencián egyszerre lesz szó például a Facebook-marketing megtérüléséről és a bolti eladás professzionális technikáiról.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy mindig a szokatlan és elsőre kissé idegen megoldások tapossák ki azt az utat, melyen később már bátrabban járnak a vállalkozók. A szervezők célja az is, hogy az újdonságokkal szemben hagyományosan zárkózott hazai vállalkozói rétegnek megmutassák: egy online konferencia mennyivel praktikusabb és célorientáltabb, mint a hagyományos offline találkozók.

Az előadások bárhonnan követhetőek, akár nyaralásról is belenézhet, aki épp délutáni sziesztát tart, de mégsem ez a projekt legnagyobb előnye. Kezdetektől fogva az volt a terv, hogy hosszú távon a vállalkozók többet kapjanak, mint egy konferenciarészvételt. A Vállalkozásfejlesztési Konferencia előadásaival az is megismerkedhet, aki napközben nem ér rá.

Az előadásokat a magyarországi kötődésű Ustream rendszere közvetíti, ezért aki élőben tudja követni, akár kérdéseket is tehet fel az előadóknak. Aki elfoglalt napközben, az sem veszít semmit: miután véget ér a konferencia, a résztvevők fejezetekre bontva, teljes hozzáférést kapnak az előadások felvételéhez és azok segédanyagaihoz.

Gleisz Gábor – a konferencia társszervezője – így fogalmazott: „Hosszú távon szavatos, bármikor újra és újra átismételhető tudásbázishoz jutnak a vállalkozók, ami reményeink szerint barátságosabbá és egyértelműbbé teszi számukra az online tanulás és az informatika üzleti életben betöltött szerepét.”

További információk: http://www.orszagosvallalkozasfejlesztesikonferencia.com/

Címkék: