Lexi & Magazine

Világ - Társadalom

Keserédes

Keserédes

Mész előre, próbálod egyensúlyban tartani a szíved és az eszed – és minden döntésedet ennek megfelelően igyekszel meghozni. Van, mikor sikerül, néha azonban átbillen a mérleg nyelve ebbe vagy abba az irányba.

Tovább
Tudatos Vállalkozókért

Tudatos Vállalkozókért

„Tudatos Vállalkozókért” elnevezéssel 2014. június elején a magyar KKV-cégekhez szorosan kapcsolódó, példa nélküli összefogás, intenzív kutatás és támogatási akciósorozat vette kezdetét a Kereskedelmi Marketing Trendek Kft. szervezésében.

Tovább
A világ sorsának a kulcsa a te kezedben van!

A világ sorsának a kulcsa a te kezedben van!

„Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz.” /Mahatma Gandhi/

Tovább
Látogatásom a budaörsi Fogyatékkal Élők Napközi Otthonában

Látogatásom a budaörsi Fogyatékkal Élők Napközi Otthonában

„Ami fontos egy ép ember életében, az pont ugyanolyan fontos a sérült életében is. Ezt lenne fontos megértetni az emberekkel.” Bíró Valéria, az otthon vezetője osztotta meg velem az otthon jelmondatát, amit szerintem óriásposztereken kellene hirdetni, hogy minél többünkhöz eljusson az üzenete, és megértsük, hogy itt, a Földön mindannyian egyenlőek vagyunk, ugyanazt akarjuk és keressük: a szeretetet és megértést.

Tovább
A tánc világnapja

A tánc világnapja

Április 29-e a tánc hivatalos világnapja, amelyet szerte a világon megünnepelnek. Legyen szó tangóról, salsáról, balettről, mindenki megtalálja a maga műfaját a rengeteg tánctípus közül. Hazánkban számos program várja az érdeklődőket: a Nemzeti Táncszínház, a Művészetek Palotája és az Uránia Filmszínház is készült e jeles napra.

 

Tovább
Tizenöt perc hírnév

Tizenöt perc hírnév

„A jövőben mindenki híres lesz, 15 percre.” Andy Warhol 1968-ban elhangzott mondata mára szállóigévé vált. A valóságshow-k kora előtt tudta, hogy mindenkinek jár az a bizonyos 15 perc, de nem több. Évtizedekkel később, a sokadik reality műsor után, mindenki tisztában van a hírnév árnyoldalaival. Mégis sokan szeretnének híresek lenni. Vajon ennek mi az oka?

Tovább
M & M: meztelenkedés és München

M & M: meztelenkedés és München

Ez egy rossz vicc? Nem! Ez csak egy törvény! Egy friss jogszabály értelmében Münchenben 6 kijelölt zónában szabad a „nyilvános meztelenkedés”. Persze azért nem kell attól tartani, hogy a Marianplatzon meztelen turistákba botlunk, de pár lépéssel távolabb, a város szívében fekvő Angol Kert meghatározott területén már lencsevégre kaphatunk néhány, a pázsiton meztelenül napozó vagy éppen ruha nélkül ebédelő németet.

 

Tovább
Az alkohol nem játék!

Az alkohol nem játék!

Hazánkban egyre népszerűbb a gyors, célzottan lerészegedéshez vezető ivás. Ám ennek súlyos egészségügyi kockázata van. Sajnos egyre több 15-16 éves fiatalt érint a probléma. Erről beszélgettem Dr. Németh Adrienn gyermek- és ifjúságpszichiáterrel.

Tovább
Idegbaj nélkül nincs ünnep

Idegbaj nélkül nincs ünnep

„A magyar kedves, barátságos nép.” Muhahaha. Ezt csak az mondja, aki még sehol nem volt külföldön, vagy mert a legelvakultabb fajta „mertmimagyarok” típus.

Tovább
Összeesküvés-elmélet vagy valóság?

Összeesküvés-elmélet vagy valóság?

Az elmúlt hónapokban számos online magazin és blog foglalkozott különböző elméletekkel, netán tényekkel. Ezek – egyebek mellett – lehetnek társadalommal, politikával vagy egészséggel kapcsolatos írások, sőt, videók is. A kérdés, hogy mennyire hihetünk ezeknek: tudományosak vagy áltudományosak? Egy biztos: abból nemigen származhat bajunk, ha egy cikk gondolkodásra ösztönöz minket… 

Tovább