Lexi & Magazine

Világ / Társadalom

„Szeressük egymást gyerekek!...”

Gondoljunk bele, hogy ha 20 vagy 50 év múlva erre visszaemlékezünk, nem fogjuk tudni mire is ment ki a harc közöttünk. Volt-e egyáltalán? 
Amiként most már nem tudjuk kik voltak 1988-ban az ország „hősei”. De arra Emlékszem, hogy kik voltak a barátaim akkor. Még ha most nem is lehetnek mellettem. Mert elrontottam valamiben. Mert talán ők elrontották valamiben. Azt viszont tudom, hogy az egyik nagyon jó barátomat 20 évvel ezelőtt egy párthoz való vonzódása miatt veszítettem el és ő is engem. Érdemes volt? Nem.
Szeretném hinni, hogy amikor halálunkkor visszatekintünk az életünkre, csupa jót látunk. De most nem így látszik. Mert lehet, hogy 20 év múlva a Holdon, a Marson vagy épp egy űrhajón kell a választásokat tartani, arról, hogy kinek mennyi legyen a levegő fejadagja, ha a Föld szennyezése és tönkretétele így folytatódik. 
Tágítsd ki a kamerafókuszt és nézd meg milyen gyönyörű a kék bolygó! Még. Ám ha közelebbről megnézed, tele van szeméttel és a fajok pusztulása a tetőfokán van. Már csak az ember van hátra. 
Hogyan állunk unokáink elé, hogy elmagyarázzuk mit is tettünk? Lesz lehetőségünk erre?
És most vegyük a fókuszt egészen közel a mi életünkre. Megteszünk-e mindent személyesen azért, hogy a közvetlen környezetünk rendben legyen? Minden értelemben mondom. Minden értelemben. Lelkileg is. Szeretjük-e egymást eléggé vagy csak gondolati harcok hálójában rángatózunk? 
Háborút háborúval még nem fejeztek be, csak békével. És én békét ajánlok neked. Mert tudom, hogy a szeretetteli gondolkodásmóddal tudunk majd előrébb lépni és így van esélyünk, hogy az unokáinknak élettere legyen itt eme káprázatos Föld nevű bolygón.
Mi az, amivel igazán szeretetteljessé tudjuk tenni az életünket? Először is a plakátokról emeld tekinteted a pár nap alatt kivirágzó fákra. És merj gyönyörködni a varázslatos látványban. Halld a döngicsélést a virágok körül. Mosolyogj a fénylő napsugárnak, mert attól válik minden napunk még csodálatosabbá. Ha a nap nem sütne, és nem lennének ezek a fák meg a többi természeti lételemek, akkor hol élnénk? És miként?
Szeretlek téged és mindenkit. Mert ez az, ami előrevisz bennünket. Olyan jó, hogy itt vagy velem! S olyan jó hogy itt lehetek veled! Veletek. De ha esetleg régen nem beszéltünk, tudd, hogy szeretlek! : )

Címkék:      

Hozzászólások