Lexi & Magazine

Világ

A zeneipar ikonjai – A rockzene királynője, Tina Turner

A zeneipar ikonjai – A rockzene királynője, Tina Turner

Sorozatunk első részeként, az egyik legkarakteresebb hangú és legerőteljesebb kisugárzással rendelkező énekesnő életének, karrierjének legfontosabb állomásaira tekintünk vissza. Ő nem más, mint ’A Rock ’n’ Roll királynője’, Tina Turner!

Tovább
UNICEF a gyermekekért

UNICEF a gyermekekért

Van, akinek megadatik minden, és van, akinek nem. Van, akinek könnyebben összejönnek a dolgok, és van, akinek nehezebb minden. Van, aki rendelkezik a boldogság alapjaival, és van, akinek küzdenie kell, hogy jobb legyen. Van, aki az életet egy nagy kalandnak tartja, és minden egyes pillanatát élvezi, és van, akinek minden egyes nap küzdelemmel, fájdalommal telik. Utóbbiak célja a túlélés. Vannak, akik elmennek mások mellett, de akadnak olyanok, akik az egész életüket arra áldozzák, hogy segítséget nyújtsanak másoknak. Nekik ez rengeteg munkát jelent, míg másoknak ez jelenti az életben maradást.

Tovább
Segíts másokon: önkénteskedj!

Segíts másokon: önkénteskedj!

„Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is – valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.” (Albert Schweitzer)

Tovább
Ébresztő van, Ember!

Ébresztő van, Ember!

Épp itt van az ideje, hogy felébredjünk álmainkból, és legalább vegyük a fáradságot, elgondolkodjunk azon, hogy mi folyik körülöttünk, mielőtt még azon kapnánk magunkat, hogy mint a bárányokat, egyszerre terelgetnek bennünket. A régen belénk nevelt törvények és igaznak hitt eszmék közül megannyi megkérdőjeleződik. Nem kell mindent készpénznek vennünk, amit a média belénk sulykol. Gondolkodjunk, de legfőképpen ébredjünk!

Tovább
Tisztelgés őseim előtt

Tisztelgés őseim előtt

Családomban nem nagyon őrzünk képeket az ősökről, nincsenek nagy albumaink, és fogalmam sincs, hogyan néztek ki ükszülőim. Nem a nemtörődömség miatt alakult ez így, hanem annak a nagy játéknak köszönhetően, amit úgy hívtak II. világháború, amikor az embereket úgy tologatták ide-oda, mint a sakkfigurákat.

Tovább
Alfred Nobel – „Európa leggazdagabb csavargója”

Alfred Nobel – „Európa leggazdagabb csavargója”

„Hátramaradó vagyonom egészét a következőképpen kell kezelni: a végrendeleti végrehajtóim által biztos értékpapírokba fektetett tőke egésze képez egy alapot, amelynek kamatait évente azok között osszák ki díjakként, akik a megelőző évben a legnagyobb szolgálatot tették az emberiségnek.”

Tovább
Az angol szépség: Keira Knightley

Az angol szépség: Keira Knightley

Keira Knightley játssza a címszereplőt, Joe Wright legújabb filmjében, az Anna Kareninában, amelyet január 24-én mutattak be Magyarországon. A gyönyörű Keira gyermekszínészként kezdte pályafutását, és azóta töretlen a karrierje, számtalan filmben és szerepben láthattuk.

Tovább
Végezz önkéntes munkát - lásd másképpen a világot!

Végezz önkéntes munkát - lásd másképpen a világot!

Napjainkban minden médium azt sugározza, hogy világválság van, összeomlás fenyeget, nehéz pénzügyi helyzet, „fekete péntek”, tömeges elbocsátások várnak ránk. Elég borús képet festenek elénk. Miért vállal valaki mégis önkéntes munkát ezekben az időkben?

Tovább
Pásztor Anna ismét segít

Pásztor Anna ismét segít

A jotekonysagiarveresek.hu következő nagyszabású projektjének mostani felajánlója hazánk egyik legkedvesebb és legexcentrikusabb előadónője, az Anna and the Barbies énekesnője, Pásztor Anna, aki egy hipp-hopp nyusziruhát ajánlott fel a rajongók és a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány számára.

Tovább
Amit a HR tréningen nem tanítanak 2.

Amit a HR tréningen nem tanítanak 2.

Bármibe is kezdünk életünk során, mindig döntések várnak ránk. Legyen szó olyan fontos kérdésről, mint például a továbbtanulás, vagy csak szimplán, hogy mi legyen a vacsora. Folyton választanunk kell. Van, aki észérvek alapján mérlegel, van aki pedig csak úgy spontán hozza meg a döntését. Ez utóbbit biztosan nem teheti meg egy munkaerő-kiválasztással foglalkozó személy. Az ő döntésén ugyanis sok múlik. Nemcsak egy ember jövője, hanem az egész vállalaté. De vajon milyen érvek alapján mérlegel egy HR-es? Egy nemzetközi háttérrel rendelkező kisvállalat olyan napját követtem végig, amely során gazdára talált egy megüresedett asszisztensi pozíció.

Tovább