Lexi & Magazine

Világ

Tizenöt perc hírnév

Tizenöt perc hírnév

„A jövőben mindenki híres lesz, 15 percre.” Andy Warhol 1968-ban elhangzott mondata mára szállóigévé vált. A valóságshow-k kora előtt tudta, hogy mindenkinek jár az a bizonyos 15 perc, de nem több. Évtizedekkel később, a sokadik reality műsor után, mindenki tisztában van a hírnév árnyoldalaival. Mégis sokan szeretnének híresek lenni. Vajon ennek mi az oka?

Tovább
M & M: meztelenkedés és München

M & M: meztelenkedés és München

Ez egy rossz vicc? Nem! Ez csak egy törvény! Egy friss jogszabály értelmében Münchenben 6 kijelölt zónában szabad a „nyilvános meztelenkedés”. Persze azért nem kell attól tartani, hogy a Marianplatzon meztelen turistákba botlunk, de pár lépéssel távolabb, a város szívében fekvő Angol Kert meghatározott területén már lencsevégre kaphatunk néhány, a pázsiton meztelenül napozó vagy éppen ruha nélkül ebédelő németet.

 

Tovább
Az alkohol nem játék!

Az alkohol nem játék!

Hazánkban egyre népszerűbb a gyors, célzottan lerészegedéshez vezető ivás. Ám ennek súlyos egészségügyi kockázata van. Sajnos egyre több 15-16 éves fiatalt érint a probléma. Erről beszélgettem Dr. Németh Adrienn gyermek- és ifjúságpszichiáterrel.

Tovább
Idegbaj nélkül nincs ünnep

Idegbaj nélkül nincs ünnep

„A magyar kedves, barátságos nép.” Muhahaha. Ezt csak az mondja, aki még sehol nem volt külföldön, vagy mert a legelvakultabb fajta „mertmimagyarok” típus.

Tovább
Haragban lenni a szépséggel

Haragban lenni a szépséggel

Az 1938-as születésű, német ajkú Nico kivételes szépségének köszönhetően már tiniként a Vogue-ban szerepelt modellként. A hideg tekintetű lány később filmszerepekben is feltűnt, és énekesnőként is eredményesnek bizonyult. Vonzó külsejét szinte ellenfelének tekintette, felnőttként önpusztító életformát élt, ennek következményeképpen a '80-as évekre szinte felismerhetetlenné vált.

Tovább
Összeesküvés-elmélet vagy valóság?

Összeesküvés-elmélet vagy valóság?

Az elmúlt hónapokban számos online magazin és blog foglalkozott különböző elméletekkel, netán tényekkel. Ezek – egyebek mellett – lehetnek társadalommal, politikával vagy egészséggel kapcsolatos írások, sőt, videók is. A kérdés, hogy mennyire hihetünk ezeknek: tudományosak vagy áltudományosak? Egy biztos: abból nemigen származhat bajunk, ha egy cikk gondolkodásra ösztönöz minket… 

Tovább
Álom luxuskivitelben

Álom luxuskivitelben

A nő, aki nemcsak színésznő, hanem anya, feleség, divatikon és az UNICEF nagykövete is volt egy személyben. Aki az előző mondatot olvasva Audrey Hepburnre gondolt, nem tévedett. Élete tele volt megpróbáltatásokkal, de ő mindvégig megőrizte tartását, és a mai napig hatással van az emberekre.

Tovább
A pszichológus válaszol. Ön kérdezte már?

A pszichológus válaszol. Ön kérdezte már?

Sajnos ma Magyarországon az emberek nagy többsége nem, illetve ha igen, azt se veri nagy dobra.

Tovább
A legfontosabb a pozitív gondolkodás! – Interjú Fias Eszterrel

A legfontosabb a pozitív gondolkodás! – Interjú Fias Eszterrel

Eszti 23 éves, magyar válogatott sárkányhajós. A világbajnokság előtt 3 nappal közölték vele, hogy rákos. Az alábbi sorokban megosztja velünk betegségének történetét, valamint azt, mi adott erőt neki ahhoz, hogy ilyen fiatalon túlélje ezt a kemény harcot.

Tovább
Április 11. – A költészet napja

Április 11. – A költészet napja

1964 óta április 11-én ünnepeljük a költészet napját. E jeles napon született kis hazánk egyik legismertebb és legtehetségesebb költője, József Attila. Születése alkalmából minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal tisztelegnek a magyar líra előtt. A kortárs, illetve a klasszikus költők költeményeit gyakran diákok és ma élő szerzők tolmácsolják.

Tovább