Lexi & Magazine

Szórakozás / Zene

Pontosan 4 éve már, hogy nincs köztünk Michael Jackson

Emlékszem még a legelső emlékeimre kislány koromból Michael Jacksonnal kapcsolatban. Az egyik negatív – bár ma már inkább mosolygok rajta: pár éves lehettem, amikor játszottam – a háttérben bátyám nézte a Music Television-t –, s egyszercsak véletlenül megpillantottam a Thriller című klipet. Akkoriban nem tartottam olyan zseniálisnak a zombivá átváltozását, mint ma, félelemmel töltött el, kirázott a hideg a látottaktól. A szép emlék pedig egy másik videójához kötődik, méghozzá a Black Or White-hoz, mely megjelenésekor és most is az egyik kedvenc zenés kisfilmem – milyen érdekes, hogy Michael életének megítélése hasonlóan kettős, mint amilyenek a gyerekkori emlékeim vele kapcsolatban: félig szépek, félig rosszak, félig feketék, félig fehérek – ahogy a dalszövegben is elhangzik: Black or White!

Mai fejjel persze már nincsenek hatással rám a farkasemberes képkockák – legalább is rossz értelemben véve nem –, sőt, utánozhatatlanul zseniálisnak tartom a művész munkásságát, és azok közé tartozom, akik sajnálják, hogy már nem lehet köztünk az énekes, viszont életben tartják őt zenéjének hallgatásával.

Mi történt 2009. június 25-én?

Jómagam azt gondolom, sosem fogjuk biztosan megkapni a választ: létezik egy hivatalos, médiában elhangzott verzió, azonban halálának körülményeivel kapcsolatban sok az ellentmondás, s a rajongók egészen a mai napig próbálják megfejteni a rejtélyt, számos blog, videó foglalkozik az esettel.

Hivatalosan

Mint ahogyan a Wikipédia is írja, 2009. június 25-én Los Angelesben, Holmby Hillsben, a North Carolwood Drive-on található kastélyában találtak Jacksonra – ekkor eszméletlen állapotban volt. Magánorvosa, Conrad Murray próbálta újraéleszteni – sikertelenül. Este fél 8 tájékán történt az eset, illetve a bejelentés is, s a rohammentő igen hamar a helyszínre érkezett. Az énekes – a jelentések szerint – ekkor már nem lélegzett, ezért volt szükséges a beavatkozás. Michaelt ezt követően kórházba szállították, közben még hosszasan folytatták az újraélesztési procedúrát. Azonban minden hiába: távozását hivatalosan percre pontosan 21:26-kor jelentették be – alaposan meglepve ezzel az egész világot. Pláne mivel akkoriban zajlottak a This Is It turné próbái, az ugyanolyan címmel, azokból készült filmből is úgy tűnik, hogy az énekes mind zeneileg, mind fizikailag teljesen rendben volt – tapasztalhattunk, nosztalgiázhattunk bőven a fénykorát élő énekesből!

A megrázó hírt követő hetekben azt rebesgették egyes médiumokban, hogy a halottkém úgy döntött, az énekes halálát emberölési ügynek minősíti, később azonban cáfolta. Michael Jacksonnak halála előtt nem sokkal propofolt (érzéstelenítő hatású), lorazepamot (nyugtató) és midazolamot (nyugtató) adagoltak. Dr. Conrad Murray-t, az énekes orvosát az esküdtszék gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával elmarasztalta.

Nem hivatalosan

Mind a mai napig rendszeresen foglalkoznak egyes oldalakon az énekes halálával. Akit érdekel a téma, és utánanéz, megdöbbentő cikkekkel, videókkal találkozhat az interneten. Egyes feltételezések szerint halála nem véletlen, hiszen Michael egy turnéja előtti sajtótájékoztatón meglepő kijelentésekkel is szolgált az ott megjelenteknek, miszerint a világot érintő fontos és döbbenetes információk vannak a birtokában… 

Egyes weboldalakon még olyan hajmeresztő találgatásokat is olvashatunk, hogy az egész halála megrendezett volt, és Michael Jackson még mindig él.

Részemről – mint nagy tisztelője – rengeteget olvastam a történtekről, és úgy vélem, igen sok téves információ, összeesküvés-elmélet is terjed vele kapcsolatban. Mindenki döntse el maga, ezek közül mit és mennyit gondol valósnak. Egy biztos, hogy sosem fogjuk megtudni a teljes igazságot, csak találgatni tudunk. Nincs köztünk már, nem fog élőben koncertezni soha többé – ez az egyetlen „kézzel fogható” tény, és persze az, hogy kétségtelenül zseniálisat alkotott a zenében, s művészetének felelevenítésével „életben tartható” a legenda!

 

Előzőleg már megjelent egy cikkünk Michael Jackson életének érdekességeiről, ellentmondásairól, melyet itt olvashatsz.

Ha érdekel a téma, további elméleteket, érdekességeket egyebek mellett ezen az oldalon találsz:

michaeljacksonmagyarul.info

 

A kép forrása: www.biography.com

 

 

Címkék:    


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások