Lexi & Magazine

Szórakozás / Zene

Irány Kapolcs! – Művészetek Völgye 2013

A pénteken, július 26-án kezdődő esemény egészen augusztus 4-éig várja a látogatókat: gyerekeket, felnőtteket, kutyákat stb. egyaránt. Rengeteg koncert, kiállítás és előadás várja 34 helyszínen a rendezvényre látogatókat, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót; senki sem fog unatkozni, az biztos. Kitűnő családi programnak ígérkezik például a július 31. és augusztus 3. között minden reggel 8.30-kor induló séta Taliándörögdön, ahol a falu természeti kincseivel ismerkedhetünk meg. A művelődési háztól induló túrában lesz egy kis botanika, zoológia, geológia, madárhang- és madárfelismerés is, Victor András, Vásárhelyi Tamás és Lovranits Júlia vezetésével.

Nagyobb falat, de természetjáróknak szinte kötelező a Kab-hegy megmászása. A 15 km hosszú, 8 órás túra valószínűleg ugyanolyan megterhelő lesz, mint amilyen gyönyörű: a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik természetvédelmi őre vezetésével 1000 méter szintkülönbséget küzdhetnek le a résztvevők, miközben bejárják a Pula (központ)–Farkas-árok–Bogárdi-dűlő–5. nyiladék–erdészházak–Kab-hegy csúcsa–Pula útvonalat. A program ingyenes, 10 éven felülieknek ajánlott. Előzetes jelentkezés szükséges, a határidő augusztus 1., 12.00 /Simon Pál +36 30 491 0072/.

Kicsik, de akár a nagyok is jól szórakozhatnak a kapolcsi Blue sPot Caféban, ahol a Leopoly virtuális gyurmázó, szobrászkodó alkalmazásával élhetik ki kreativitásukat és művészi hajlamaikat. Érdemes lesz apait-anyait beleadni, ugyanis a legjobbak megnyerik alkotásuk valódi 3D-s változatát! Ízelítőül: 

 

 

Szintén Kapolcson, július 26-án a Kaláka Versudvarban Zenés Versimpró Geszti Péterrel, Gryllus Dániellel és Lackfi Jánossal. Ugyanitt augusztus 2-án Rátóti Zoltán vár mindenkit egy különleges produkcióval: Müller Péter Sziámi közreműködésével készült Csodalépés című albumát mutatja be. Gitárokra és ütőhangszerekre épülő koncertet hallhatunk majd, mely a férfi és a színész útjait, életét járja körül.

„Mi sem tudjuk, mit teszünk 5 perc múlva” jeligével fellép július 26-án 19.30-tól a Palya-udvarban a 10 éves Momentán Társulat, akik az interakciós színház magyar meghonosítói. Spontaneitás és improvizálás, rövid jelenetek, őszinte reakciók – ez jellemzi őket.

Ferenczi György és a Rackajam neve kevesek számára ismeretlen, ez pedig nem véletlen: a fúziós zenét játszó zenekar jó pár éve keveri a nép- és világzenét a blueszal, sokszor úgy, hogy magyar költők verseit zenésítik meg, ezzel is népszerűsítve kultúránkat. A pörgős hangulat garantált tehát július 30-án és 31-én este, ugyanis 2 koncertet is adnak.

 

Aki Ferenczi György nevét ismeri, valószínűleg Frenkét is hallotta már, ha más nem, onnan, hogy mindketten a Budapest Bár nevű zenekarban is játszanak. A karizmatikus énekes most szólóban érkezik majd a Blue sPot Café színpadára, hogy bevezessen minket az éjszaka világába.

 

A Művészetek Völgye teljes programja, további információk, letölthető programfüzet:

www.muveszetekvolgye.hu

 

A képek forrása: www.muveszetekvolgye.hu

 

Címkék:    

Hozzászólások